Vrijgezellig ritje

Van Groningen naar Limburg, omdat het kan

Vrijgezellenfeestjes zijn er in vele soorten en maten. Daar heeft iedereen vast een beeld bij voor zichzelf. Mapmeisters had het lumineuze idee om de vrijgezel in kwestie te verrassen met een ritje door eigen land. Op een frisse, maar gelukkig droge winterdag in maart reden we in één ruk 423 km, van de Noordkaap in Groningen tot Grenspaal 12 in Limburg. Langs weilanden, door stad en dorp, over heuvels, door het bos en over strak asfalt. Over de VAM-berg, Sallandse Heuvelrug, Posbank, Oude Holleweg en inclusief een nachtelijke beklimming bij volle maan van de Keutenberg. Vermoeiend, ja. Onvergetelijk, dat zeker. Komend jaar nog een keer, nou, misschien…maar dan van west (Sint Anna ter Muiden/Sluis, Zeeland) naar oost (Bad Nieuweschans/Oldambt, Groningen). Wie rijdt ermee?

  • Afstand: 423 kilometer
  • Start: Uithuizen, Groningen
  • Finish: Grenspaal 12, Limburg

DOWNLOAD (GPX-routes)
Deel 1: Groningen – Ommen, 150km 
Deel 2: Ommen – Groesbeek, 125km
Deel 3: Groesbeek – Grenspaal 12, Epen, 145km

Groningen - Limburg
Vrijgezellenfeest
Voldoende eten en drinken mee voor een tocht van zo'n 20 uur, inclusief pauzes
Jacobikerk
Start: vanuit Uithuizen in Groningen eerst zo'n 10 kilometer noordwaarts, naar het kunstwerk 'De Noordkaap' aan de Waddenzee. En dan naar het zuiden! Op de foto: de Jacobikerk in Uithuizen. Gebouwd in de eerste helft van de 13e eeuw.
Grenspaal 12
Finish: grenspaal 12, het meest zuidelijke punt van Nederland, op zo'n 5km van Epen in Limburg. Het was nog even zoeken naar de grenspaal in het donker van de nacht. Dat ding staat namelijk ergens verstopt bij een boom aan de kant van de weg.
Scroll to top